Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAustigard, Trineeng
dc.date.accessioned2014-08-01T09:07:04Z
dc.date.available2014-08-01T09:07:04Z
dc.date.issued2014-05-15eng
dc.date.submitted2014-05-15eng
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/1956/8232
dc.description.abstractDenne masteroppgaven fokuserer på gårdsturisme og dens innvirkning på regional utvikling og identitet i Ryfylke, en region i Rogaland fylke. Bruken av turisme i dagens konkurranseutsatte landbruksliv har blitt en overlevelsesstrategi for små gårder i distriktene. Gårdsturisme blir sett på som en alternativ retning i den pågående omorganiseringen av jordbruket i Norge. Det har oppstått en revitalisering, romantisering og en kommersialisering av bondekulturen. Gården vil da spille en ny rolle for samfunnet enn tidligere. Kvalitativ orienterte metoder har blitt brukt for å belyse problemstillingen. Masteroppgaven har tatt utgangspunkt i to gårder som driver med gårdsturisme i regionen. Gårdsturismen er satt i et regionalt perspektiv, med tanke på hvordan småbruket blir en brikke i en større regional stedsoppbyggingsprosess hvor regionale særtrekk blir vektlagt for å formidle et attraktivt lokalsamfunn. Andre spørsmål har vært om hvordan gårdsturisme, og dens forbindelse til kulturlandskapet, er en representant for felles verdier.en_US
dc.description.abstractThis thesis is focusing on agritourism and its impact on regional development and identity in Ryfylke, a region in Rogaland County. The use of tourism in today's competitive agricultural life has become a survival strategy for small farms in rural areas. Agritourism is seen as an alternative direction in the ongoing reorganization of agriculture in Norway. A trend has occurred towards revitalization, romanticizing and commercialization of farming culture. We can see that the farm will play a new part in the community than previously. The thesis has concentrated on two farms that are engaged in agritourism in the region. Qualitative oriented methods have been used to elaborate the topic. Agritourism is set in a regional perspective considering how the farm becomes a part of a greater regional location buildup process in which regional characteristics are emphasized to communicate an attractive community. Other issues have been regarding how agritourism, and its connection to the cultural landscape, is a representative of community values.en_US
dc.format.extent1795150 byteseng
dc.format.mimetypeapplication/pdfeng
dc.language.isonobeng
dc.publisherThe University of Bergeneng
dc.subjectIdentiteteng
dc.subjectgårdsturismeeng
dc.subjectRegioneng
dc.titleRegion og identitet - Et blikk på gårdsturismen i Ryfylkeeng
dc.typeMaster thesis
dc.rights.holderCopyright the author. All rights reserved
dc.description.degreeMaster i Region og regionalisering
dc.description.localcodeMAHF-REG
dc.description.localcodeREG350AHKR60
dc.subject.nus713999eng
fs.subjectcodeREG350AHKR60


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel