Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLinge, Lena-Cecilieeng
dc.date.accessioned2015-08-10T06:24:47Z
dc.date.available2015-08-10T06:24:47Z
dc.date.issued2015-06-09
dc.date.submitted2015-06-09eng
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/1956/10244
dc.description.abstractDenne avhandlingen tar for seg den internasjonale organisasjonen Slow Food som ble grunnlagt i Italia av journalisten Carlo Petrini. Mottoet til organisasjonen er «god, ren og rettferdig mat» som innebærer mat av god kvalitet, produsert på en naturlig måte der miljøet og arbeiderne respekteres, samtidig står kunnskap om mat, og ivaretagelse av biologisk mangfold sentralt. I avhandlingen utforsker jeg hva som ligger i dette gjennom medlemmene i en fransk Slow Food-gruppe. Jeg ser på hvordan disse medlemmene deltar i Slow Food, hvordan de forholder seg til organisasjonens idéer og prinsipper, og på hvilke måter de mener de bidrar til organisasjonens mål. Overføring av kunnskap om gode matvaner, lokale og tradisjonelle produkter og arter, og metoder for produksjon opptok medlemmene. I tillegg uttrykte mange at det var viktig å opprettholde et mangfold av regionale og lokale varer som bidrar til et steds særpreg og identitet, i motsetning til masseproduserte industrivarer. Jeg argumenterer for at Slow Food sin vektlegging av god, ren og rettferdig mat og kunnskap kan sees i sammenheng med en opptatthet av å holde ens identitet intakt.en_US
dc.format.extent1074330 byteseng
dc.format.mimetypeapplication/pdfeng
dc.language.isonobeng
dc.publisherThe University of Bergeneng
dc.rightsCopyright the Author. All rights reservedeng
dc.subjectSlow Foodeng
dc.subjectgastronomieng
dc.subjectFrankrikeeng
dc.subjectøyeblikkelig tideng
dc.subjectkortreist mateng
dc.subjectmiljøbevissheteng
dc.subjectCarlo Petrinieng
dc.subjectPiemonteeng
dc.titleSmak, kunnskap og identitet: En studie av Slow Foodeng
dc.typeMaster thesisen_US
dc.description.versionpublishedVersion
dc.description.degreeMaster i Sosialantropologi
dc.description.localcodeSANT350
dc.description.localcodeMASV-SANT
dc.subject.nus738106eng
fs.subjectcodeSANT350


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel