• norsk
    • English
  • English 
    • norsk
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Faculty of Medicine
  • Department of Clinical Science
  • Department of Clinical Science
  • View Item
  •   Home
  • Faculty of Medicine
  • Department of Clinical Science
  • Department of Clinical Science
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Multifasettert analyse av stabilitet og reologiske egenskaper i forbindelse med formulering av karbamidkremer

Alim, Adila
Master thesis
View/Open
master thesis (Locked)
URI
https://hdl.handle.net/11250/3072179
Date
2023-06-06
Metadata
Show full item record
Collections
  • Department of Clinical Science [2187]
Abstract
Karbamidkrem har bred klinisk anvendelse innen dermatologi for behandling av tørr hud, kløe og atopisk eksem, takket være dens fuktighetsgivende og keratolytiske egenskaper. Kremformuleringer er imidlertid termodynamisk ustabile og kan gjennomgå ustabile prosesser over tid. Olje og vann forhold, egenskapene til overflateaktive stoffer ved olje-vann-grensesnittet spiller en viktig rolle for stabiliteten til formuleringene. Til tross for dette er det begrenset med studier og data som viser stabilitet, pH-verdier og reologisk oppførsel av karbamidkremformuleringer. I dette studiet ble en rekke reologiske analyser utført, inkludert viskositetstest, frekvens-svepe test, flyte-test og krypetest, for å undersøke effekten av ulike olje-vann-sammensetninger, konsentrasjonen av overflateaktive stoffer i kremformuleringene og variasjonene i vaselintypene. Fire forskjellige serier med hvit vaselin ble undersøkt, hvor hver serie hadde ulike konsentrasjoner av overflateaktive stoffer, og formuleringene innen hver serie hadde varierende olje-vann-forhold. I tillegg ble det undersøkt om det var noe forskjell mellom hvitvaselin, som vanligvis brukes i laboratoriet, og kløvervaselin, som finnes i markedet, det vil si et kommersielt produkt. Dette, er for å undersøke om de hadde ulike effekter på den reologiske oppførselen og stabiliteten til karbamidkremformuleringer. Stabilitetstester ble utført på alle prøvene etter omtrent seks måneders lagring ved romtemperatur, hvor pH-målinger og reologiske tester ble gjentatt. Resultatene fra analysene viste at formuleringen var en vann-i-olje (w/o) kremformulering. Variasjoner i olje-vann-forholdet og forskjellige mengder av overflateaktive stoffer resulterte i ulik reologisk oppførsel og pH-verdier. Stabilitetstestene avdekket også forskjeller fra de første analysene og påviste stabilitetsproblemer i noen av formuleringene.
Description
Postponed access: the file will be accessible after 2028-06-05
Publisher
The University of Bergen
Copyright
Copyright the Author. All rights reserved

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit
 

 

Browse

ArchiveCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournalsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournals

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit