Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAlim, Adila
dc.date.accessioned2023-06-20T06:44:38Z
dc.date.issued2023-06-06
dc.date.submitted2023-06-19T22:10:08Z
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3072179
dc.descriptionPostponed access: the file will be accessible after 2028-06-05
dc.description.abstractKarbamidkrem har bred klinisk anvendelse innen dermatologi for behandling av tørr hud, kløe og atopisk eksem, takket være dens fuktighetsgivende og keratolytiske egenskaper. Kremformuleringer er imidlertid termodynamisk ustabile og kan gjennomgå ustabile prosesser over tid. Olje og vann forhold, egenskapene til overflateaktive stoffer ved olje-vann-grensesnittet spiller en viktig rolle for stabiliteten til formuleringene. Til tross for dette er det begrenset med studier og data som viser stabilitet, pH-verdier og reologisk oppførsel av karbamidkremformuleringer. I dette studiet ble en rekke reologiske analyser utført, inkludert viskositetstest, frekvens-svepe test, flyte-test og krypetest, for å undersøke effekten av ulike olje-vann-sammensetninger, konsentrasjonen av overflateaktive stoffer i kremformuleringene og variasjonene i vaselintypene. Fire forskjellige serier med hvit vaselin ble undersøkt, hvor hver serie hadde ulike konsentrasjoner av overflateaktive stoffer, og formuleringene innen hver serie hadde varierende olje-vann-forhold. I tillegg ble det undersøkt om det var noe forskjell mellom hvitvaselin, som vanligvis brukes i laboratoriet, og kløvervaselin, som finnes i markedet, det vil si et kommersielt produkt. Dette, er for å undersøke om de hadde ulike effekter på den reologiske oppførselen og stabiliteten til karbamidkremformuleringer. Stabilitetstester ble utført på alle prøvene etter omtrent seks måneders lagring ved romtemperatur, hvor pH-målinger og reologiske tester ble gjentatt. Resultatene fra analysene viste at formuleringen var en vann-i-olje (w/o) kremformulering. Variasjoner i olje-vann-forholdet og forskjellige mengder av overflateaktive stoffer resulterte i ulik reologisk oppførsel og pH-verdier. Stabilitetstestene avdekket også forskjeller fra de første analysene og påviste stabilitetsproblemer i noen av formuleringene.
dc.language.isonob
dc.publisherThe University of Bergen
dc.rightsCopyright the Author. All rights reserved
dc.titleMultifasettert analyse av stabilitet og reologiske egenskaper i forbindelse med formulering av karbamidkremer
dc.typeMaster thesis
dc.date.updated2023-06-19T22:10:08Z
dc.rights.holderCopyright the Author. All rights reserved
dc.description.degreeMasteroppgave i Farmasi
dc.description.localcodeFARM399/05H
dc.description.localcodeMATF-FARM
dc.subject.nus737101
fs.subjectcodeFARM399/05H
fs.unitcode13-25-0
dc.date.embargoenddate2028-06-05


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel