Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSkadberg, Ragnhild
dc.date.accessioned2024-08-08T06:14:16Z
dc.date.issued2024-06-03
dc.date.submitted2024-06-03T10:19:26Z
dc.identifierFARM399/05H 0 O ORD 2024 VÅR
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3145202
dc.descriptionPostponed access: the file will be accessible after 2029-06-03
dc.description.abstractKrembase NAF er et produkt med lang historie i norske apotek, men det er likevel begrenset informasjon tilgjengelig om de formuleringstekniske egenskapene. I denne oppgaven er derfor formuleringens robusthet undersøkt, og i hovedsak ble forholdet mellom olje- og vannfasen og sammensetning av oljefasen undersøkt. Kremenes pH, mikrostruktur og reologiske egenskaper ble testet like etter produksjon og etter tre måneder, ved å utføre viskositetstesten, flytetesten, krypetesten, frekvenssveipetesten og tre stegs tiksotropitest. De reologiske egenskapene til en prøve av Krembase NAF, fremstilt på Sykehusapoteket i Bergen, ble analysert for å sammenligne forskjellene i egenskaper ved ulik produksjonsskala. Det ble også undersøkt om Krembase NAF kan brukes som grunnlag i magistrell fremstilling av kremer tilpasset den enkelte pasient. Fra analysene ble det funnet at alle prøvene viser ikke-newtonisk «shear thinning»-effekt. Økende andel olje viser en høyere viskositet og høyere punkt for «yield stress». Systemet er sensitivt for produksjonsparametere og oppskalering kan gi andre reologiske egenskaper ved bruk av samme formulering. Undersøkelsene utført etter tre måneders oppbevaring viste at noen av formuleringene har stabilitetsproblemer. Utblanding av vann i ferdig laget Krembase NAF ga ikke en homogen blanding, og krever ytterligere undersøkelser før det utprøves.
dc.language.isonob
dc.publisherThe University of Bergen
dc.rightsCopyright the Author. All rights reserved
dc.subjecto/w emulsion
dc.subjectw/o emulsion
dc.subjecto/w emulsjon
dc.subjectrheological properties
dc.subjectreologi
dc.subjecthåndkrem
dc.subjectw/o emulsjon
dc.subjectrheology
dc.subjecthand cream
dc.subjectreologiske egenskaper
dc.titleUndersøkelse av formuleringstekniske aspekter for Krembase NAF og Krembase NAF som grunnlag i magistrell fremstilling
dc.typeMaster thesis
dc.date.updated2024-06-03T10:19:26Z
dc.rights.holderCopyright the Author. All rights reserved
dc.description.degreeMasteroppgave i Farmasi
dc.description.localcodeFARM399/05H
dc.description.localcodeMATF-FARM
dc.subject.nus737101
fs.subjectcodeFARM399/05H
fs.unitcode13-25-0
dc.date.embargoenddate2029-06-03


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel