Show simple item record

dc.contributor.authorDiaz, Esperanza
dc.contributor.authorBenavente, Pierina
dc.contributor.authorOliva-Arocas, Adriana
dc.date.accessioned2022-03-08T11:53:06Z
dc.date.available2022-03-08T11:53:06Z
dc.date.created2022-02-18T09:54:18Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.issn0809-2052
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2983766
dc.description.abstractBakgrunn: Innvandrere utgjør 15 % av befolkningen, men representerer 30–40 % av positive tilfeller av covid-19 i Norge. Inngripende smitteverntiltak og nedstengning fører til nedgang i økonomien. Matusikkerhet oppstår i situasjoner med begrenset eller usikker tilgang til ernæringsmessig tilstrekkelig og trygg mat og kan bli påvirket av krisesituasjoner. Målet med prosjektet var å undersøke matusikkerhet blant hele befolkningen og innvandrere under den første fasen av koronapandemien. Metode: I en ekstra runde av Medborgerpanelet (NMP) svarte 4025 personer på spørsmålet «I løpet av koronapandemien, har du vært bekymret for at du vil gå tom for mat før du kan kjøpe igjen?». Samme spørsmål oversatt til fem språk (somalisk, polsk, tamil, arabisk og spansk) ble besvart av 529 innvandrere som del av studien Inncovid.Norge noen uker etter. Hovedfunn: Blant NMP-respondentene hadde 16 % noen gang og 1 % ofte vært bekymret for å gå tom for mat. Tilsvarende prosenter var 31 % og 7 % for innvandrere, men med forskjeller mellom gruppene. Konklusjon: Koronapandemien påvirker matsikkerhet i det norske samfunnet og rammer innvandrere spesielt. Evaluering og dekning av slike basale behov burde bli prioritert av myndighetene.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUniversitetsforlageten_US
dc.rightsNavngivelse-Ikkekommersiell 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/deed.no*
dc.titleMatusikkerhet under den første fasen av koronapandemien blant innvandrere og for hele befolkningen i Norgeen_US
dc.title.alternativeFood Insecurity during the First Wave of the COVID-19 Pandemic for Migrants and for the Whole Norwegian Populationen_US
dc.typeJournal articleen_US
dc.typePeer revieweden_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.rights.holderCopyright 2021 Author(s)en_US
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal
cristin.qualitycode1
dc.identifier.doi10.18261/issn.2464-3076-2021-02-07
dc.identifier.cristin2003186
dc.source.journalTidsskrift for velferdsforskningen_US
dc.source.pagenumber1-9en_US
dc.identifier.citationTidsskrift for velferdsforskning. 2021, 24 (2), 1-9.en_US
dc.source.volume24en_US
dc.source.issue2en_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Navngivelse-Ikkekommersiell 4.0 Internasjonal
Except where otherwise noted, this item's license is described as Navngivelse-Ikkekommersiell 4.0 Internasjonal